دسته: پیشینه متغیر های روانشناسی
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 239 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 30
مبانی نظری و پیشینه پژوهش (فصل دوم پایان نامه ارشد) هیجانات تحصیلی در 30 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همرا با منبع نویسی درون متنی فارسی و انگلیسی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری در مورد متغیر و همچنین پیشینه در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب برای فصل دو پایان نامه
منبع : دارد (به شیوه APA)
نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از مبانی نظری متغیر:
هیجانات تحصیلی
هیجانات در بافت آموزشی و تربیتی
توجه به بحث ارتباط بین هیجان و شناخت و در نظر گرفتن این نکته که کلاس مکان تجارب هیجانی چندگانه شامل هیجانات مربوط به موفقیت یا شکست تحصیلی، پذیرش یا عدم پذیرش بوسیله دوستان و ... است، سبب توجه خاص محققان تربیتی به عناصر هیجانی کلاس شده است. به گونه ای که در چند سال اخیر بر تعداد دانشمندانی که بر بافت آموزشی با نگاه هیجانی تحقیق میکنند، افزوده شده است (شوتز، هانگ، کراس و اوسبان، 2006؛ میر و ترنر، 2002).
پکرون و دیگران (2002) هیجاناتی را که در بافت آموزشی رخ میدهد را به سه وادی کلی هیجانات مرتبط با خود و تکلیف، هیجانات مرتبط با بازنگری و هیجانات اجتماعی تقسیم مینمایید. باید گفت که اگر چه درک روابط چندگانه و متقابل بین فرایندهای انگیزشی، هیجانی و شناختی یک موضوع نوظهور در تحقیقات روانشناسی تربیتی محسوب میشود (آیندی و ترنر، 2006). اما برخی تلاشهای نظری برای تعیین این روابط و تمرکز بر هیجانات بر بافت آموزشی صورت گرفته است. به گونه ای که بر طبق گزارش لیننرینک (2006) در کنفرانسی که در موسسه تحقیقات تربیتی آمریکا با موضوع ویژه تمرکز بر تحقیق هیجانی و یکپارچگی نظری هیجان، انگیزش و شناخت، برگزار شده بود، پنج دیدگاه نظری مختلف مطرح گردید. در این بخش مدلهای نظری مهمی که به تحقیق در زمینه هیجانات در بافت تربیتی و آموزشی متمرکز شده اند، مورد بررسی قرار میگیرد.
مدلهای نظری هیجانات تحصیلی
شوتز، هانگ، کراس، و اوسبان
شوتز و دیگران (2006) با بیان این که آموزش یک فرایند گرانبار هیجانی برای دانشآموزان، معلمان و والدین است، بر ضرورت بررسی هیجانات در بافتهای آموزشی تاکید میکنند و به منظور تبیین هیجانات در آموزش مولفه های زیر را مورد توجه قرار میدهند:
هیجانات به صورت اجتماعی ساختار یافتهاند و به صورت شخصی عمل میکنند لذا هیجانات به صورت «رابطه ای» در نظر گرفته میشود و تجارب هیجانی خاص شامل تبادلات فردی محیطی هستند به همین دلیل در هیجان کلاسی معلمان و دانش آموزان برحسب ماهیت تبادلات در موقعیت خاص ممکن است هیجانات متفاوتی تجربه نمایند.
هیجانات راههای بقا محسوب میشوند: هیجانات به عنوان رویدادهای التقاطی در نظر گرفته میشوند که شامل جنبههای فیزیولوژیکی، روان شناختی و رفتاری میباشد. لذا شاد بودن، خشمگین بودن یا افسرده بودن شیوههای خاص بقا در جهان محسوب میشوند.
هیجانات در نتیجه ی ارزیابیهای آگاهانه یا ناآگاهانه در مورد موفقیت در اهداف یا حفظ استانداردها و باورها ایجاد میشوند. اهداف استانداردها و باورها، سازههای سازمان یافته مرکزی در هیجانات هستند زیرا این اهداف باورها و استانداردها چهارچوبی را برای ارزیابی معلمان و دانشآموزان ایجاد میکند. متقابلا هیجانات و تنظیم هیجان به دنبال ارزیابیهای مرتبط با اهداف استاندارد ها و باورهای فرد ایجاد میشوند لذا باید گفت که این ارزیابیها برای به روز هیجانات شرط اساسی هستند گرچه ممکن است به سرعت و بدون آگاهی رخ دهند (فریجدا، 1993؛ لازاروس، 1991).
در زمینه انواع ارزیابیها در بافت اموزشی، شوتز و دیگران (2006) نظریهی لازاروس در مورد ارزیابی اولیه و ثانویه را مورد تایید قرار میدهند از نظر آنها چهار نوع ارزیابی تجارب هیجانی را در مورد موفقیت آزمون تحت تاثیر قرار می دهند. از نظر آنها چهار نوع ارزیابی تجارب هیجانی را در مورد موفقیت آزمون تحت تاثیر قرار میدهند. این ارزیابیها عبارند از ارزیابی مربوط به اهمیت یا مربوط با هدف بودن آزمون (آیا این آزمون برای اهداف من مهم است؟)، ارزیابی مربوط به درک همخوانی هدف با آنچه در تعلیمات فرد / محیط اتفاق میافتد (در طی آزمون چه اتفاقی میافتد که میتواند برای رسیدن به هدفم به من کمک کند؟)، ارزیابی مربوط به عامل یا قضاوت درباره ی علت انچه، که اتفاق میافتد (آیا من آزمون را کنترل میکنم؟) این ارزیابی در واقع به این سوال که چه کسی با چه چیزی کنترل را بر عهده دارد. برمیگردد و ارزیابی مربوط به کارآمدی در مواجه شدن با مسئله در طی آزمون (آیا من میتوانم آنچه که در طی آزمون اتفاق میافتد را تغییر میدهم؟) در پیشینهی انگیزش این نوع ارزیابی به انتظارات یا خود/کارامدی بر میگردد (شوتز و دیوس، 2000؛ شوتز و دی کیور، 2002).
-Relational
نظریه ها
زیمبایلس
زیمبایلس (2005) با تاکید بر نقش هیجانات بر آنچه در کلاس درس اتفاق میافتد و بر ماهیت و موفقیت یادگیری دانشآموزان، به بررسی ارتباط بین شناخت و هیجان در نظریههای یادگیری پرداخته است. وی نطریههای یادگیریای را که ارتباط شناخت و هیجان را مورد توجه قرار دادهاند، مورد بررسی قرار داده است و سه دیدگاه اصلی را مطرح می نمایید.
یکی از این نظریهها نظریه تغییر مفهوم است، بر طبق نظریه پوسنر(1982) برای تغییر مفهوم سه شرط باید وجود داشته باشد که عبارتند از عدم رضایت از مفاهیم موجود، وجود مفهوم جدید قابل درک و مفهوم جدید احتمال درک روشن تری را نوید بخشد. این دیدگاه با ارائه فرض اول، اهمیت فرایندهای عاطفی و هیجانی را در فرایند تغییر مفهوم مورد تاکید قرار داده اند.
دومین نظریه مورد بحث زیمبایلس (2005) نظریههای سازندگی و آیده سازندگی فرهنگی/اجتماعی از یادگیری است. برطبق نظریه سازندگی فرهنگی/اجتماعی ویگوستگی افراد بر اساس بافت فرهنگی و اجتماعیای که در آن قرار گرفتهاند، مورد توجه قرار میگیرند. براساس دیدگاه سازندگی اجتماعی ویگوتسکی از هیجانات، هیجانات نتیجه باورها، قضاوتها و امیالی محسوب میشوند که بوسیله سیستمی از باورهای فرهنگی، ارزشها و ارزشهای اخلاقی اجتماعات خاص مشخص میشود (آرمون-جونز، 1986) .
بلافاصله پس از پرداخت ، لینک دانلود به شما نمایش داده می شود و همچنین یک نسخه نیز برای شما ایمیل می شود .
کلمات کلیدی : مبانی نظری و پیشینه پژوهش هیجانات تحصیلی (فصل دوم) , مبانی نظری و پیشینه پژوهش هیجانات تحصیلی (فصل دوم) , مبانی نظری هیجانات تحصیلی , هیجانات تحصیلی , پیشینه پژوهش هیجانات تحصیلی
- ۹۵/۰۳/۲۸